radyobir
radyobir

Silifke'de "en iyi çilek yetiştiriciliği" yarışması

Mersin'in Silifke ilçesindeki Tarım Günleri etkinliği kapsamında gerçekleştirilen "en iyi çilek yetiştiriciliği" yarışmasında üreticiler kıyasıya yarıştı. Silifke çileği tescil ettirilecek.

29 Nisan 2016 13:51 | Kategori: Ekonomi

Türkiye'nin meyve bahçesi olarak adlandırılan ve birçok ürünün ilk hasadının yapıldığı Silifke ilçesinde Tarım Günleri etkinliği kapsamında "en iyi çilek yetiştiriciliği" yarışması düzenlendi.

Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğiyle kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen Tarım Günleri etkinliğinde ilçede yetiştirilen ürünler sergilenirken çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

"En iyi çilek yetiştiriciliği" yarışmasına katılan 15 çilek üreticisinin ürünleri jüri tarafından renk, şekil, meyve sertliği, ambalaj düzeni, irilik, lezzet ve aromaya göre değerlendirildi.

Yarışmada Gökhan Özdanar birinci, Şerafettin Ay ikinci, Cennet Kurubaş da üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

"Silifke Çileği tescillenecek"

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Silifke'nin tarımda çok önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Cinbir, düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçede yetişen ürünlerin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını ve çiftçilerin de açılan stantlarda son teknoloji tarım aletlerini görme fırsatı bulduğunu kaydetti. 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da Silifke çileğinin artık Türkiye'de ve dünyada markalaşmakta olduğunu belirterek "Çileğimizin marka olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Oda olarak da tescilini yaptırmak üzereyiz. 'Silifke Çileği' olarak tescil ettireceğiz." dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI