radyobir
radyobir

Sineği gören Pentegon silah konvoyunu kaybetmiş!

ABD'li askeri yetkililer Yemen hükümetine gönderdikleri milyonlarca dolar maliyetindeki hafif silah, cephane, gece görüş gözlüğü, devriye teknesi ve askeri aracın izinin kaybedildiğini itiraf etti.

18 Mart 2015 14:47 | Kategori: Dünya

Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ayırdığı fonlardan Yemen’e 2007’den bu yana en az 500 milyon dolar ederinde askeri yardım gönderen ABD, ocakta Şii Husilerin yönetimi ele geçirmesinin ardından bu yardımların takibini yapamamaya başladı. Başkent Sana’daki büyükelçiliğin kapatılması ve askeri danışmanların geri çağrılması da durumu kötüleştirdi.

'KAYBOLDUKLARINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ'

Adının gizli kalması koşuluyla Washington Post gazetesine konuşan bir kaynak, "Yardımların tamamen tehlikede olduğunu ve kaybolduğunu farz etmek zorundayız” dedi. Bir savunma yetkilisi de silahların yağmalandığına veya el konulduğuna dair kesin bir kanıt bulunmadığını, ama istikrarsız bir ülkede hiçbir şeyden yüzde yüz emin olunamayacağını söyledi.

YENİ YARDIM DURDURULDU

Bu yüzden de Yemen’e gönderilmesi planlanan 125 milyon dolarlık yeni yardımın önlem amacıyla durdurulduğu ve Orta doğu ile Afrika’daki diğer ülkelere paylaştırıldığı açıklandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI