radyobir
radyobir

Sinema dünyasında bir kayıp daha

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Fransız aktris Jeanne Moreau 89 yaşında hayatını kaybetti. Aktris, şarkıcı, senarist ve yönetmen Moreau, François Truffaut kült filmi Jules et Jim'deki performansıyla hafızalara kazınmıştı.

31 Temmuz 2017 20:51 | Kategori: Kültür & Sanat

JEANNE MOREAU KİMDİR?

Fransız olan Anatole-Désiré Moreau’nun çocuğu olarak Paris’ te dünyaya gelen Moreau, Paris Konsevatuarı’nda eğitim gördü. Sahneye ilk kez 1947 yılında Avignon Festivali’nde çıktı. 1951’den sonra sinema filmlerinde oynamaya başladı. 1958’de Louis Malle yönetmenliğindeki Elevator to the Gallows filmi ile dikkat çekti ve Yeni Dalga akımının ünlü yönetmenleriyle çalıştı.

1962’de, François Truffaut’ nun Yeni Dalga etkisiyle çektiği çarpıcı filmi Jules et Jim’deki rolü ile dünyaca tanınan bir oyuncu haline geldi. Moreau, Michelangelo Antonioni (La notte and Beyond the Clouds), Jean-Luc Godard (A Woman Is a Woman), Orson Welles (The Immortal Story), Luis Buñuel (Diary of a Chambermaid), Elia Kazan (The Last Tycoon), Rainer Werner Fassbinder (Querelle), ve Wim Wenders (Until the End of the World) gibi yönetmenlerle başarılı filmlere imza attı. Bu yönetmenlerle başarılı filmlere imza attı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI