radyobir
radyobir

Sinema sektöründe cinsiyet ayırımcılığı

Fransız oyuncu Julie Delpy, ünlü 'Before' üçlemesinde birlikte rol aldığı Ethan Hawke'a verilen ücretin 'çok daha azını' aldığını söyledi.

03 Ekim 2019 05:52 | Kategori: Dünya

1195 ile 2013 yılları arasında ‘Before Sunrise’ (Gün Doğmadan Önce), ‘Before Sunset’ (Gün Batmadan) ve ‘Before Midnight’ (Gece Yarısından Önce) filmlerinde ABD’li aktör Ethan Hawke ile başrolü paylaşan Julie Delpy, sektördeki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti.

Variety dergisine bir röportaj veren Delpy, ilk film için Hawke’ın 10’da biri, ikincisinde ise yarısı kadar ücret aldığını söyledi. Delpy, ‘Before Sunset’ filminin senaryosunu Hawke ve Richard Linklater ile birlikte yazmalarına rağmen ücretteki bu adaletsiz durumun değişmediğini vurguladı.

Julie Delpy, Hawke ile aynı ücreti almadığı takdirde serinin son bölümü olan ‘Before Midnight’ filminde oynamayacağını söylediğini de açıkladı.

Fransız oyuncu, "Beyler, eğer aynı ücreti almayacaksam bunu yapmayacağım” dediğini anlattı.

Dünya çapında büyük ilgi gören üçleme Julie Delpy’ye iki Oscar adaylığı getirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI