radyobir
radyobir

Sır ve Gölge

Yazar: Selcen Gür Tara Kitap

15 Ekim 2021 10:21 | Kategori: Okudukça

Yaşamın sırları ve gölgeleri arasında kendini gerçekleştirmeye çalışan dört kadının birbirine değen yaşamlarını konu alan ‘Sır ve Gölge’ adlı roman, Tara Kitap etiketiyle yayımlandığı anda okuyucular tarafından büyük ilgi gördü. İlk baskısı hızla tükenen romanı, kendine seçtiği ‘Burla Hatun’ adıyla yayımlayan yazar ve girişimci Selcen Gür ‘Sır ve Gölge’ kitabını neden Burla Hatun ismiyle yayımladığını anlatıyor:

"Burla Hatun aslında bir sembol. Bu coğrafyada yaşayan tüm kadınların efsanevi Burla gibi cengaver ruhlu olduğuna inandığım için seçtim bu ismi. Hepimiz birer Burla Hatun’uz aslında. Kadın dayanışmasını önemsiyor ve ‘kadın kadının kurdudur’ deyişine mahkum olmadığımızı anlatmak istiyorum. Romanımdaki kadın karakterler de karşı karşıya durmak yerine yan yana durmayı seçiyorlar. Birbirimize destek olmayı ve dayanışmayı seçersek hayatın içinde daha güçlü ve sağlam duracağımıza, daha anlamlı bir hayat süreceğimize inanıyorum."

‘Sır ve Gölge’ isimli romanında ‘İsmin değiştiğinde geçmişin de değişir mi? Anne olmak, artık kendin olamayacağın anlamına mı gelir? Dostluk bittiğinde yerine ne geçer? Aşk mı daha güçlü bir duygudur, hayranlık mı?’ sorularına cevap arayan kadın kahramanların hikayelerini yazan Selcen Gür "Kitaptaki kadın kahramanlar geçmişten getirdikleri korkularına rağmen, aşkın ve var olma mücadelesinin kalbinde yaşıyorlar. Bazen iş dünyasının rekabet dolu temposunda, bazen de ailelerinin kısıtlayıcı ortamında kendilerine has yollar çizerek buluyorlar birbirlerini" diyor.

Sırlarımızın mı yoksa gölge yanlarımızın mı daha karanlık olduğunu sorgulayan kitabı için "Sırlarımızın ve gölgelerimizin kurbanı olmak durumunda değiliz. Hikayemize sahip çıkarak hayatımızın akışına yön verebiliriz. Kimliğimizi ve geçmişimizi reddetmeden kendimizi dönüştürebiliriz" diyen Gür kitabın hikayesinin film sektörünün ilgisini çekmiş olmasından duyduğu memnuniyeti saklamıyor ve ‘Sır ve Gölge’yi dizi olarak hayata geçirmek isteyen yapımcı ve kanallarla görüştüğünü belirtiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI