radyobir
radyobir

Sırbistan'da 85 göçmen çok sayıda silahla yakalandı

Sırp kolluk kuvvetleri, ülkenin Subotica kentinde yapılan arama faaliyetinde 85 göçmenin gözaltına alındığını ve arama sırasında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

14 Temmuz 2022 18:28 | Kategori: Avrupa

Sırbistan polisi, Macaristan sınırı yakınında bulunan Subotica kentinde düzenlediği operasyonda 85 göçmeni gözaltına aldığını açıkladı.

Polisten yapılan açıklamada, birimlerin kentte yürüttüğü arama faaliyeti sırasında otomatik silahlar, tabancalar, bıçaklar ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Yakalanan 2 göçmen hakkında cezai süreç başlatıldığı belirtilen açıklamada, aralarından 6'sının tutuklandığı ifade edilerek, operasyonun 'göçmenler tarafından işlenen suçları engellemek için tasarlandığı' vurgulandı.

Sırp emniyetine göre operasyona özel polis ve terörle mücadele ekipleri de katıldı.

İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, düzenlediği basın toplantısında, "İnsanların yaşadığı sefalet ve zorluklardan menfaat devşiren suçluların yaşam tarzımızı tehlikeye atmasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu ayın başlarında Sırbistan ile Macaristan sınırında göçmen grupları arasında bir kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı şiddetli bir çatışma yaşanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI