radyobir
radyobir

Şırnak'ta çatışma! 6 şehit!..

Şırnak'ta bir grup PKK'lı terörist tarafından, kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. DHA'nın son dakika haberine göre kalleş saldırıda 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Operasyon sürüyor. Bugün Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında mayın ve el yapımı patlayıcı patlatması sonucu 4 asker şehit olmuştu.

26 Eylül 2016 21:00 | Kategori: Terör

Şırnak’ta yol kontrolünü sağlayan askeri time bugün PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Aralıklarla devam eden çatışmada 1 PKK’lı terörist öldürülürken, bölgeye takviye birlikler gönderildi.

Şırnak - Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, bugün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

Askerlerin karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çatışmada 1 PKK’lı terörist de öldürüldü.

Çatışmanın halen sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede çatışma ile birlikte başlayan operasyonun ise hava destekli genişletilerek sürdüğü bildirildi.



YOL GÜVENLİĞİ SAĞLAYAN ASKERLERE YÖNELİK

Saldırı yapımı süren Şırnak-Van karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik düzenlendi. Saldırıyı kalabalık bir PKK'lı grubun düzenlediği belirtiliyor. 



AYDIN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ta yol kontrolünü sağlayan askeri time PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki uzman çavuş Süleyman Güneri’nin Aydın’ın Çine İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şırnak’taki Jandarma Komando Taburu’nda görevli olan şehit Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin Çine’ye bağlı kırsal Mutaflar Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Aydın İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Murat Kılıç, Çine Kaymakamı Özkan Demir, CHP’li Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Gökhan Göker ve Çine Müftü Yardımcısı Yahya Ofşin oğullarının şehit olduğu haberini çiftçilik yapan babası Ramazan Güneri ve annesi Saliha Güneri’ye verdi. Jandarma Özel Harekat’ta görevli iki yıllık uzman çavuş olan Güner’in baba evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi. Eve Türk bayrakları asılırken, Güneri’nin şehit olduğu haberini alan yakınları, komşuları ve sevenleri babaevine akın etti. 

Ailenin altı çocuğundan biri olan şehit uzman çavuş Güneri’in kardeşi Tayfun Güneri’nin de vatani görevini yaptığı, terhisine 35 gün kaldığı belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI