radyobir
radyobir

Sisi, Austin'le güvenlik işbirliğini görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı görüşmede, iki ülke güvenlik işbirliğini ve Ukrayna-Rusya Savaşı'nı ele aldı.

15 Aralık 2022 06:00 | Güncelleme :15 Aralık 2022 07:03 | Kategori: ABD

Austin, ABD-Afrika Liderler Zirvesi için başkent Washington’da bulunan Sisi ile Pentagon’da bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Sisi ile Austin’in iki ülke arasındaki güvenlik ortaklığı ile kurallara dayalı uluslararası düzene yönelik küresel zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Ryder, "İkili, Rusya’nın, Ukrayna'daki sivillere ve sivil altyapıya saldırmak için kullandığı insansız hava sistemleri tedarik etmek dahil İran'ın teşkil ettiği çeşitli tehditleri ele aldı. Bakan Austin, 2022 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) ev sahipliği yapması ve Kızıldeniz’in güvenliğini sağlayan Birleşik Deniz Kuvvetleri Görev Gücü 153'ün komutasını yakın zamanda devralması da dahil bölgede üstlendiği liderlik için Mısır'ı övdü." ifadelerini kullandı.

Bölgesel güvenlik sorunlarının da görüşmede konuşulduğunu belirten Ryder, "Bakan görüşmede ayrıca temel özgürlüklere saygıyı, güvenlik ve istikrar için zorunlu olan insan haklarının önemini vurguladı." dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI