radyobir
radyobir

Skora kanmayın!..

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında Galatasaray'ın sahasında Gaziantepspor'u 3-1 mağlup ettiği maç sonrası yazar görüşleri...

12 Aralık 2016 11:05 | Kategori:

Hakan Ünsal - Hürriyet

Maçtan önce, taraftarın ve futbolcuların polis kardeşlerimizle verdiği görüntü ve birliktelik herkese çok güçlü bir mesajdı. Zor dönemden geçiyoruz ve Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.Kupa maçları ile formayı kapan ve o günden beri bırakmayan Yasin yine çok etkili oyunlarından birini oynadı. Gaziantepspor’un oyun tarzı, Yasin ve Bruma’nın müthiş oynaması için yeterliydi ama Yasin daha fazlasına ihtiyacı olduğunu bildiği için ekstra oynadı. Daha birkaç hafta önce kulübeye yumruk atan adam gücünü doğru kullanınca rakibi indiriyor.

Rıdvan Dilmen - Sabah

Geçen hafta ile bu hafta arasında bir fark yok. Ömer Üründül'ün tabiriyle bloklar arasında hala bir uçurum var. Gaziantep'te İsmail Kartal döneminde önce 0-0, sonra öne geçme çabası vardı. Gaziantep oyuncuları biraz boşalmış, rahatlamıştı. Disiplinsiz ama oynamaya çalışan bir takım vardı. Yanlış anlamasın Tahsin hocamız ama dün çıkan Gaziantep bir hazırlık maçına gelmişçesine riskler aldı. Galatasaray gibi güçlü bir takım bu mantaliteye 3 gol atar, 10 tane de kaçırır.Galatasaray bu galibiyetle zirvede 'ben de varım' demiş oldu. Rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da, "Türk Telekom Arena'ya geleceksiniz daha" demiş oldular. Oyun olarak eleştirebiliriz Galatasaray'ı ama puan olarak başarılılar.



Bahri Havadır - Vatan

Sahadaki kırmızı karanfil, dağ başını duman almış marşı, Türkiye lehine sloganlar ve Yasin’in golden sonra polislere sarılması, paylaşması futboldan daha öteydi. Aslında Yasin hepimize sarıldı.. Çünkü acımız ortak, derdimiz vatan. Duygular sel oldu. Gözyaşları bir kez daha aktı. 15 bin civarındaki seyirci futbolu aynen benim gibi öylesine seyretti.

Ercan Güven - Milliyet

Galatasaray ve Gaziantep koşullara uygun yaslı ve düşük voltajlı futbolla başladılar maça...

Antep’in hatası Galatasaray sahasına 13 maç sonra deplasman galibiyeti aramak için gelmesiydi belki. İkisi de açık oynayınca eli kuvvetli olanın kazanması dışında seçenek kalmamıştı.
Soru şu; Galatasaray Antep’ten ne kadar üstündü?

İlk yarı hiç!.. İkinci devre Sneijder’in itmesiyle çok! Tabi devreyi 1-0 kapatmış Antep’in 70. dakikadaki Elyasa golüne kadar oyundan düşmesinin, tam düzelirken on kişi kalmasının da etkisi var bunda.

Yine de Antep kalecisi Gökhan kaldı geriye. Taktik işine gelince... Riekerink’ten ümit yok; o "hamle” diye sağ bek çıkarıp sağ bek, santrafor çıkarıp santrafor alabiliyor ancak.

Maçı alırsa Yasin gibi üstün performans gösteren futbolcular alıyor o kadar.



Erhan Telli - Habertürk

Skora kanmayın....

Maçtan önce hocasını gönderip yardımcı antrenörle sahaya çıkan Gaziantepspor mu, yoksa maçtan önce yardımcı hocasını gönderip sahaya sözde teknik direktörü ile çıkan Galatasaray mı daha ‘takım’ gibi oynadı acaba ?

Dün de Riekerink Bey’i kurtaran isim, attığı üç golle Yasin Öztekin oldu işte.

Hani o Adana deplasmanında kendisini oyundan alan Riekerink’e tepki gösterip, sonrasında bir haftalığına göstermelik bir şekilde kadro dışı bırakılan Yasin...



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI