radyobir
radyobir

Snowden Göç idaresine başvurdu!..

Amerikan istihbaratının eski görevlisi Edward Snowden, Rusya'da kalma süresinin uzatılması talebiyle Rusya Federasyonu Göç İdaresi'ne başvurdu.

10 Temmuz 2014 11:42 | Kategori: Avrupa

Snowden’in geçici sığınma süresi 31 Temmuz 2014 tarihinde doluyor. Açıklamayı çarşamba günü yapan avukatı Anatoliy Kuçerena, müvekkilinin hangi statüde Rusya topraklarında kalmak istediğini açıklamadı.
Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı eski görevlisi Snowden, geçen senenin haziran ayında, ABD ve İngiltere istihbarat idarelerinin internet takip programları konusunda birçok gizli belge ve bilgiyi Washington Post ve Guardian gazetelerine teslim etmişti. Rusya’ya Hong Kong’tan gelen Snowden Moskova’nın Şeremetyevo Havalimanı’nın transit bölgesinde bir ay kalmıştı. Ağustos ayında Snowden’e Rusya’da bir yıllık geçici sığınma verilmişti. ABD, Snowden’i yabancı ülke istihbaratlarına kasten gizli bilgi teslim etme ve buna benzer birçok olaydan suçlu buluyor. Eski istihbarat görevlisini her suçtan 10 yıla kadar hapis cezası bekliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI