radyobir
radyobir

Soğuklar fiyatını ikiye katladı

Dondurucu soğuk, pazardaki balık tezgahlarını da vurdu. Daha geçen haftaya kadar kilosu 5 TL'ye satılan hamsi İzmir'de 10 TL'ye çıktı.

05 Ocak 2015 13:13 | Kategori: Ekonomi

Sardalya balığının fiyatı 7 TL, çinekop ise 20 TL’ye yükseldi. Esnaf kötü hava koşullarının devamı halinde balık fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Fiyatlar artıkça satışlarımız azalıyor. Bundan hem biz hem de kilosu 30 TL’den aşağı düşmeyen kırmızı etin yanına bile yanaşamayan, protein ihtiyacının balıktan karşılayan dar gelirlivatandaşlar olumsuz etkileniyor" dedi.

10 LİRAYA ÇIKTI

Balık fiyatları Niğde’de de oldukça arttı. Niğde'de geçen haftalarda kilosu 5 lira olan hamsi, 10 liraya kadar çıktı.  Balıkçılık yapan Eyyüp Kılavuz, azalan miktarın fiyatlara yansıdığını belirtti. Kılavuz, "Hamsinin Karadeniz bölgesini erken terketmesi, bütün balıkların fiyatlarında artışa neden oldu. Yine iklim olaylarının da etkisiyle balıkçıların denize açılamaması, doğrudan fiyatlara yansıdı. Geçtiğimiz günlerde 5 lira olan hamsinin fiyatı şimdilerde 8 ile 10 lira arasında değişiyor. Bunun yanısıra istavrit 10, Karadeniz yerli somon 15, ithal somon 25 lirçipura 20, levrek 20 ve küpez 15 liradan satılıyor.” dedi.

İSTANBUL'DA 14 LİRA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü hal balık fiyatlarına göre İstanbul’da çipuranın kilogramı 14 liradan, levreğin kilogramı ise 14 liradan satılıyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI