radyobir
radyobir

ŞOK İDDİA!.. İnsanoğlu'nun sonu uzak değil!..

Amerikalı ve İngiliz bilimciler, ABD Ulusal Bilimler Akademisi için hazırladıkları raporda Dünya'daki yaşam koşullarının insanlar ve diğer memeliler için uygunsuz hale geleceği zamanların yakın olduğunu aktardı.

18 Ocak 2018 05:49 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Bilim adamları, yaptıkları çalışmada enerji tüketiminin artmasından kaynaklanan ve ileride kaçınılmayacak bir hal alacak olan iklim değişikliklerine dikkat çekti ve söz konusu değişimlerin, atmosfere gaz atıkları kısıtlanıp sera gazı etkisinin azaltılması durumunda bile meydana geleceği konusunda uyardı.

Uzmanların ortaya koyduğu verilerle, Dünya’daki hava ısısının, 2100 yılına kadar dünya nüfusunda yaşanacak azalmaya rağmen 2200 – 2400 yıllarında hayvanların yaşaması için artık elverişli olmayacağı ifade edildi.

Bilimciler insan uygarlığını tehdit eden diğer risklere de değinerek, bunlardan bazılarını nükleer kış, (hızla yayılan salgın hastalıklarının yol açabileceği) pandemi, Dünya’nın asteroitlerle çarpışması, ayrıca yapay zekanın yaratılmasının yol açabileceği beklenmeyen sonuçları olarak sıraladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI