radyobir
radyobir

Son sözü Daçka söyledi

Basketbol Süper Ligi 6. hafta maçında Darüşşafaka, Fenerbahçe'yi 84-78 mağlup etti.

12 Kasım 2017 19:26 | Kategori:

Karşılaşma öncesinde, geçtiğimiz günlerde vefat eden, Darüşşafaka ve Fenerbahçe'de oynamış, Türk basketbolunun efsane isimlerinden Mehmet Baturalp için saygı duruşunda bulunuldu. İki takımın da birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı ilk çeyrekte Fenerbahçe, ikinci 10 dakikaya 18-15 önde girdi. Buna karşılık Darüşşafaka, 11-0'lık bir seriyle başlayarak Sarı Lacivertliler karşısında oyunda üstünlük kurmaya başladı. Çeyreğin bitimine 1.04 dakika kala, Doğuş Özdemiroğlu ile Jan Vesely arasında yaşanan pozisyon sonrası iki oyuncu arasında gerginlik çıktı. Doğuş Özdemiroğlu'nu iten Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Vesely karşılaşmadan diskalifiye edildi. Son dakika içinde farkı çift hanelere çıkaran Daçka, Scottie Wilbekin'in bitime 2 saniye kala attığı 3 sayılık basketle devre arasına 45-33'lük üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğe hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, 20-8'lik bir seriyle farkı 1 sayıya düşürdü. Ancak, kritik yerlerde bulduğu sayılarla Darüşşafaka, skordaki üstünlüğünü korumayı başardı. Son çeyreğe 59-54 önde giren Yeşil Siyahlılar, farkı yeniden 8 sayıya çıkardı.  Buna karşılık Fenerbahçe, kısa sürede maça ortak oldu ve 11-2'lik seriyle yeniden öne geçti. 

Kıran kırana geçen maçın son dakikasına 79-77 önde giren Daçka, fırsatları iyi değerlendirdi ve mücadeleyi 84-78 kazandı.

Darüşşafaka Basketbol'da Scottie Wilbekin 30 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, JaJuan Johnson 12, James Bell ve Michael Eric 11'er sayıyla galibiyette kritik rol oynadı. Fenerbahçe'de Brad Wanamaker eski takımına karşı 22 sayıyla maçı tamamladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI