radyobir
radyobir

Sonbaharda sinema fırtınası

Özel Sinema Kulübü Sinemia, sonbaharda gişede fırtına gibi esecek onlarca film arasından en çok beklenenleri listeledi. Bilimkurgudan maceraya, distopik hikayelerden süper kahramanların dünyasına, yerli yapımlardan korku ve gerilime, birbirinden harika yapımlarla, sinema sezonu açıldı!

05 Ekim 2017 15:54 | Kategori: Kültür & Sanat

Sinemaseverler dikkat! Özel Sinema Kulübü Sinemia editörleri uyarıyor, bu sonbaharda gişede fırtına gibi esmesi beklenen birbirinden harika filmlere hazırlıklı olmanız tavsiye ediliyor. Bilimkurgudan korku ve gerilime, dramdan distopik hikayelere, süper kahramanların heyecanlı dünyasından yerli yapımlara, her zevke uygun onlarca filmle dolup taşacak sinema sezonu ses getiren yapımlarla açtı bile. Stephen King’in It’i, Kingsman’ın devam filmi Altın Çember, uzun zamandır beklenen Yedinci Hayat gibi filmler vizyonda izleyiciyle buluşmaya başladı. Şimdi sıra diğerlerinde. www.sinemia.com ‘da yer alan Beyaz Perde Düşkünleri Buraya! Bu Sonbaharda Gişede Fırtınalar Gibi Esmesi Beklenen Filmler isimli listede öne çıkan filmlerden bazıları şu şekilde:

anne!
Vizyon Tarihi: 29 Eylül
Sakin bir hayat süren genç ve güzel bir çiftin düzeni evlerine gelen istenmeyen misafirle birlikte altüst olur. Black Swan ve Requiem for a Dream gibi efsane filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve aynı zamanda da senaristliğini yaptığı Mother!’ın başrollerinde Jennifer Lawrence ve Javier Bardem gibi iki usta oyuncu yer alıyor.

Blade Runner 2049
Vizyon Tarihi: 06 Ekim
1982 yılında büyük ses getiren ve sinemanın kült filmlerinden biri haline dönüşen Blade Runner uzun zamandır beklenen devam filmiyle izleyicileri bir kez daha Philip K. Dick'in evrenine götürecek. Oyuncu kadrosunda Ryan Gosling ve Harrison Ford’un dışında Robin Wright, Jared Leto, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi gibi isimler yer alıyor.

Cingöz Recai
Vizyon Tarihi: 13 Ekim
Peyami Safa’nın unutulmaz karakteri Cingöz Recai bu sefer beyazperdeye taşınıyor. Cingöz Recai yeni bir soygun için harekete geçer ve kötü yönleri bulunan bir çeteye dahil olur. Hedefi bir teknoloji dehasının evini soymaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli, Serkan Keskin gibi birçok önemli isim yer alıyor.

Uzaydan Gelen Fırtına
Vizyon Tarihi: 20 Ekim
Küresel iklimi kontrol etmek için tasarlanan uydular ağının Dünya'ya saldırmaya başlamasıyla bir manyetik fırtına ortaya çıkar. Çıkan fırtına büyük bir tehlike oluştururken, gerçek tehdidi ortaya çıkarmak için zamana karşı bir yarış başlar. Gerard Buttler'ın formdan düşmediğinin kanıtı olacak bilimkurgu macera filmi 3 boyutlu IMAX ekranlarda izlenebilecek.

Thor: Ragnarök
Vizyon Tarihi: 27 Ekim
Marvel'in doğaüstü kahramanlarından, İskandinav Mitolojisi'nin en göz alıcı temsilcisi Thor yeniden beyaz perdede. Thor hayranları serinin 3’üncü filminde, Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston ve Idris Elba gibi güçlü oyuncularının yanı sıra, heyecan dolu bir hikayeyle de buluşacak.

Testere: Jigsaw Efsanesi
Vizyon Tarihi: 27 Ekim
Testere serisinin daha önceki filmleri, dünya çapında toplamda 874 milyon dolar gişe hasılatına ulaşmış ve Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘tüm zamanların en başarılı korku filmi serisi’ olarak geçmişti. Şimdi ise 6 yılın ardından gerilim seviyesi çok daha yükselmiş bir filmle geri dönüyor.

Yol Ayrımı
Vizyon Tarihi: 10 Kasım
En son 2010 yapımı Av Mevsimi’nde bir araya gelen Yavuz Turgul ve Şener Şen bu yıl Yol Ayrımı filmi ile tekrar bir arada. Filmde Şener Şen bir trafik kazasında ölümden dönen, ardında iç dünyasıyla hesaplaşmalara giren duygusuz ve acımasız bir iş adamını canlandırıyor. Şen’e Rutkay Aziz, Çiğdem Selışık Onat, Tilbe Saran, Mert Fırat ve Nihal Yalçın eşlik ediyor.

Adalet Birliği: Bölüm 2
Vizyon Tarihi: 17 Kasım
Uzaklardan gelen tehdit, yeni bir kahraman takımının buluşmasını kaçınılmaz hale getirir. Kurtuluşun temelini oluşturacak kahramanları bir araya getirmek ünlü iş adamı Bruce Wayne'e düşer; namı diğer Batman'e... Batman rolünde bu kez Ben Affleck’i izleyeceğiz.

Star Wars: Son Jedi
Vizyon Tarihi: 15 Aralık
Disney stüdyolarına geçtikten sonra tam gaz devam eden macera bu kez Son Jedi ile serinin heyecanına heyecan katıyor. 15 Aralık’ta vizyona girecek film, Star Wars hayranları için adeta bir yeni yıl hediyesi olacak.

Sinemia hakkında:
Sinemia, sinemaseverlerin sinema aşkını sınırsız ve özgürce yaşayabilmeleri için kurulmuş sosyal bir sinema platformudur. Sinemia Premium üyeleri, üyeliklerinin sürdüğü ay boyunca Türkiye’nin her yerindeki tüm sinema salonlarında sınırsız film izleyebilirler. Ayrıca düzenlenen ön gösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelere sunulan özel, prestijli bir sosyal yaşam biçiminin parçası olurlar. Sinemia banka kartı altyapısıyla lokasyon bazlı teknolojiyi bir araya getiren Türkiye’nin ilk teknoloji girişimidir.

Bugün Türkiye, İngiltere ve ABD’de faaliyet göstermekte olan Sinemia ilk yatırımını 2015 Aralık ayında pek çok başarılı girişimin yatırımcısı Aslanoba Capital’den almıştır. 2016 yılı Temmuz ayında Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü Sinemia’nın ikinci yatırımını gerçekleştirmiştir. Üçüncü yatırım için aynı yıl içerisinde Silikon Vadisi merkezli venture capital firması 500 Startups ile el sıkışmış, bunu 2017 yılının ilk ayında Revo Capital yatırımı takip etmiştir. 2017 Temmuz ayında ABD’de San Francisco ve Los Angeles’taki iki ofis açmıştır.

Sinemia, kullanıcılarına özel film önerileri, listeler ve sinema dünyasından güncel haberler sağlayan, ayrıca beğeni ve paylaşım yapmalarına olanak vererek sosyal bir mecra sunan uygulamasını 20 ülkeye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI