radyobir
radyobir

Sosyal Demokrat Scholz 3. tartışmayı da kazandı

Sosyal Demokrat Olaf Scholz, Almanya'da parlamento seçimlerine bir hafta kalmışken dün televizyonda yayınlanan son seçim tartışmasında muhafazakar rakibine karşı zafer elde ederek Başbakan Angela Merkel'in yerine geçeceği ihtimalini iyice güçlendirdi.

20 Eylül 2021 09:49 | Kategori: Avrupa

Almanya'da 26 Eylül'de düzenlenecek seçimlerden önce yapılan üç tartışmanın sonuncusu Hristiyan Demokrat Birliği partisi (CDU) adayı Armin Laschet'in geride kaldığı anketlerde arayı kapatmaya çalışmak için baskıyı artırmasının beraberinde gerçekleşti.

Almanya Maliye Bakanı Scholz, en büyük rakibine karşı çıkmak için sosyal eşitsizlik konusunu dile getirirken başbakan olarak saatlik en az 12 euro (14.08 dolar) asgari ücret uygulanmasını kabul ettirmeye çalışacağını tekrarladı. CDU, asgari ücretin saatlik 12 euro olması fikrine karşı çıkıyor.

Scholz, "Laschet, seninle benim aramızdaki fark bu olabilir. Bu vaadi seçim olduğu için dile getirmiyorum. Bunu yıllardır talep ediyordum" ifadelerini kullandı.

Tartışmanın ardından yapılan Yeşil parti adayı Annalena Baerbock'ın da yer aldığı ankette Scholz'un galip geldiği görüldü.

Tartışmanın öncesinde yayımlanan son INSA anketine göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) %26 ile önde yer alırken muhafazakar CDU/CSU bloğu bir önceki haftaya göre yarım puan artışla %21 seviyesinde yer aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI