radyobir
radyobir

Soyuz 6 ay sonra dünyaya indi

Bir Amerikalı, İki Rus mürettabatıyla uzay aracı Soyuz TMA-14M, altı ay sonra Dünya'ya indi.

12 Mart 2015 10:11 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Alexander Samokutayev ve Elena Serova ile NASA'dan Barry Willmore'u taşıyan kapsül, Kazakistan'ın Jezkazgan kentine TSİ 3.14'te indi.

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin dar olmasına rağmen sağlık çalışanları kısa sürede Soyuz'un indiği bölgeye ulaştı ve yarım saat için astranotları kapsülden çıkardı.

İyi görünen astronotlar, yerçekimine adapte olmaları ve ilk sağlık kontrolleri için hemen yaslanan koltuk biçimdeki araçlara alındı.

Associated Press'in haberinde yer alan bilgilere göre; hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi nedeniyle üç astronot da kalın giysilerle sarılıp sarmalandı. 

Soyuz TMA-14M, 26 Eylül 2014'te uzaya Soyuz-FG roketiyle Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılmıştı. 

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda üç astronot kaldı. 27 Mart'ta onlara üç kişi daha katılacak. ABD'li Scott Kelly ve Rus Mihail Kornienko, Uzay İstasyonu'nda bir yıl geçirecek isimler arasında. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI