radyobir
radyobir

Söz değil icraat istiyoruz

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran'ın 2015 nükleer anlaşmasına dönmek için söz değil icraat istediğini söyledi.

04 Haziran 2021 12:11 | Kategori: Ortadoğu

Hamaney "Arabuluculara nükleer anlaşmasına dönmek için (6 ülkeden) söz değil icraat istediğimizi söyledim" dedi.

Tahran ve Avrupa ülkeleri Nisan ayı başından beri İran ve Washington'u ABD eski başkanı Donald Trump'ın 2018 yılında iptal edip İran'a yeniden yaptırım uyguladığı anlaşmaya geri döndürmek için görüşme yürütüyorlardı.

Yaptırım getirilmesinin ardından İran zenginleştirilmiş uranyum stoklarını yeniden oluşturmaya, uranyumu zenginleştirme seviyesini artırmaya ve üretimi hızlandırmak için gelişmiş santrifüjler kurmaya başlamıştı.

İran ile büyük devletler arasındaki nükleer anlaşmanın yeniden yürürlüğe alınması için Avrupa Birliği'nin kurduğu heyetin başkanı Enrique Mora, Çarşamba günü anlaşmanın önümüzdeki haftaki görüşme turunda varılabileceğini söylemiş ancak üst düzey diplomatlar "en zor kararlara henüz sıra gelmediğini" ifade etmişlerdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI