radyobir
radyobir

Sri Lanka'da başbakan askeri üsse sığındı

Sri Lanka'da Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın istifasına rağmen kızışan protestolar OHAL dinlemedi. Protestocuların başbakanlık konutuna dalmasına ramak kala güvenlik güçlerinin kurtardığı Rajapaksa ailesiyle birlikte çok uzaktaki bir askeri üsse yerleştirildi. İktidarın üst düzey isimlerinin 50'den fazla evi ateşe verildi.

11 Mayıs 2022 07:47 | Kategori: Asya Pasifik

Güney Asya'nın ada ülkesi, Başbakan Mahinda Rajapaksa'nın istifasına rağmen durulmuyor. Sri Lanka'nın bağımsızlığını kazanmasından beri karşı karşıya kaldığı en ağır ekonomik kriz yüzünden başlayan barışçı protestoların hükümet yanlılarının saldırıları yüzünden şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine önce OHAL ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, ardından Mahinda Rajapaksa'nın istifa etmesi sonrası, gerilim daha da tırmandı.

Sokağa çıkma yasağına rağmen gece eylemlerin devam etmesi ve ülkeyi hanedanlık gibi yöneten Rajapaksa ailesinin evlerinin ateşe verilmesinin ardından bugün sokaklarda askerler devriye gezdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI