radyobir
radyobir

Stabat Mater yeniden Süreyya Operası'nda

Gioacchino Rossini'nin "Stabat Mater" adlı sahne kantatı 15 - 17 Kasım'da Süreyya Operası'nda.

12 Kasım 2018 11:35 | Kategori: Kültür & Sanat

Gioachino Rossini'nin (1792-1868) geleneksel Stabat Mater yapısına bağlı kalarak dört solist, koro ve orkestra için bestelediği eser, bütünüyle ilk kez 7 Ocak 1842 tarihinde Paris'te, Théâtre-Italien'in yönetimindeki Salle Ventadour'da seslendirildi.

Rossini, eseri oluştururken ilk başta kendi libretto ve kompozisyonlarından yararlanmış, daha sonra İtalyan besteci Giovanni Tadolini (1789-1872) bunlara ek olarak "Stabat Mater” için 6 bölüm daha yazmıştır. Rossini'nin opera yazmaya son verdiği dönemde bestelemeye başladığı "Stabat Mater” 1831-1841 yılları arasında, 10 yıllık bir süre zarfında tamamlanabilmiştir.

Orkestra Şefi Zdravko Lazarov’un yönettiği İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu’nda solist olarak; Otilia Radulescu İpek, Aylin Ateş, Erdem Erdoğan ve Suat Arıkan yer alıyor. Koronun çalıştırılmasını ise Paolo Villa üstleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI