radyobir
radyobir

Sudan'daki çatışmanın tarafları ateşkese uymuyor

Sudan'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar, ilan edilen 6. ateşkese rağmen 17. gününde de devam etti.

02 Mayıs 2023 07:00 | Kategori: Afrika

Başkent Hartum'un farklı noktalarında orduya ait savaş uçakları çok sayıda HDK mevziini bombaladı. HDK ise jetlere uçaksavarlarla karşılık verdi.

Yoğun silah seslerinin duyulduğu başkentte, farklı bölgelerden dumanlar yükseldi.

Ordudan yapılan açıklamada ise askerlerin, (HDK kastedilerek) "düşmanın" muharebe kabiliyetini 15 gün boyunca yarı yarıya azaltmayı başardığı ifade edildi.

Sudan'da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda ülke genelinde 528 kişinin öldüğünü, 4 bin 599 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI