radyobir
radyobir

Süreyya Operası'nda iki konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 26 Şubat'ta İki Konser ile Süreyya Opera Sahnesi ve AKM'de.

24 Şubat 2022 10:22 | Kategori: Opera ve Bale

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Viyana Klasikleri” Konseri ile Süreyya Opera Sahnesi’nde. 
Ludwig van Beethoven’ın Coriolan-Ouvertüre, Op.62; Joseph Haydn’ın Trompet Konçertosu, Mi Bemol Majör; Wolfgang Amadeus Mozart’ın Klarnet Konçertosu, La Majör, K.622 ve 40.Senfoni, Sol Minör, K.550 konser programını oluşturuyor.

Konserde solist olarak ; trompet sanatçısı Ömer Dağaşan ve klarnet sanatçısı Ecesu Sertesen sahnede olacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasını, Şef  Zdravko Lazarov yönetiyor. Başkemancı ise Seda Subaşı Yalçın 
 
26 Şubat 2022 Cumartesi Saat 16:00 -  Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

Puccini’nin Kadınları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci  Giacomo Puccini’nin (1858-1924) unutulmaz operalarından aryaları sanatseverler ile buluşturuyor.
"Kadın”, hemen hemen her büyük Puccini eserinin  odak noktası olmuştur. 

Bir asırdan uzun süre önce, müzikal eleştiride güncel hale gelen "Puccini kahramanı” tanımındaki figür genel olarak Puccini’nin eserlerindeki kadın karakterleri anlatır. Bu kadın karakterizasyonların güçlü bireysel özellikleri ve duyguları, Puccini'nin, eşsiz melodik yeteneği ile gelişmiştir. Her bir karakter, tarih boyunca opera üretiminin gelişmesinde önemli bir yere sahip olmuştur.

Bu fikirden  yola çıkarak hazırlanan, "Puccini’nin Kadınları” Konserinde; La Bohème, Le Villi, Tosca, Manon Lescaut, Turandot, Suor Angelica, Madama Butterfly, Edgar, Gianni Schicchi operalarının kadın karakterlerinin aryalarını,  İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri;  Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Hande Soner Ürben, Perihan N. Artan ve Evren Ekşi, Piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde seslendirecekler. 

26 Şubat 2022 Cumartesi Saat 18:00 - Atatürk Kültür Merkezi – Çok Amaçlı Salon     

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI