radyobir
radyobir

Suriye: ABD bize güvence verdi

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, eğit-donat programı dahilindeki muhaliflerin Suriye'ye girişinden önce ABD'nin kendilerine haber verdiğini söyledi.

05 Ağustos 2015 18:41 | Kategori: Dünya

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüşen Muallim çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Şam'la koordineli bir şekilde yürütüldüğü takdirde, IŞİD'le mücadele için gösterilen tüm çabalara destek olacaklarını belirtti.

Muallim, ABD ve Türkiye tarafından eğitilip teçhizatlandırılan ılımlı muhaliflerin Suriye'ye girişinden önce Washington'ın Şam'ı bilgilendirdiğini söyledi.

Muallim, "ABD bizimle temasa geçti ve bu grubun Suriye ordusu ile değil, IŞİD'le savaşacağını iletti. Biz de IŞİD'le savaşta tüm çabaların yanında olduğumuzu ve bunun Suriye hükümetine danışarak, bizimle koordineli şekilde yapılması gerektiğini söyledik" ifadesini kullandı. Muallim, Şam’la işbirliği yapılmamasının "Suriye’nin egemenliğinin ihlali” anlamına geleceğini de sözlerine ekledi" diye konuştu.

ABD EĞİTİYOR, NUSRA KAÇIRIYOR

ABD, eğit-donat programı kapsamında Suriye'ye giren Yeni Suriye Gücü'ne, "kimle karşı karşıya gelirlerse gelsinler" savunma desteği vereceğini açıklamıştı. Bu da, eğer bu gruplar rejim güçlerinin saldırısına uğrarsa, ABD jetlerinin Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana ilk kez doğrudan Suriye ordusunu da hedef alacağı anlamına geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI