radyobir
radyobir

Suriye açıkladı: "Uçağımız düşürüldü"

Suriye devlet televizyonu İdlib'deki militanların ordunun savaş uçaklarından birini düşürdüğünü doğruladı. Uçağın pilotunun durumu ise hâlâ bilinmiyor.

15 Ağustos 2019 10:43 | Kategori: Dünya

Suriye devlet televizyonuna demeç veren askeri bir kaynak, "El Tamaniya bölgesindeki Nusra teröristlerinin karargahlarını yok etmekle görevlendirilmiş olan savaş uçaklarımızdan birisi, bu bölgede faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından fırlatılan bir füze ile 14 Ağustos'ta düşürüldü" dedi.

Suriyeli kaynak, düşürülen uçağın pilotunun hayatta olup olmadığının ya da durumunun ne olduğunun bilinmediğini de sözlerine ekledi.
İdlib'in denetimi büyük ölçüde Heyet Tahrir el Şam'ın kontrolünde.

Rusya ve Türkiye'nin Eylül 2018'de imzaladığı Soçi Mutabakatı, İdlib'de ağır silahların geri çekilmesini de içeriyordu. Ancak mutabakatın bölgedeki silahlı muhaliflerin sahada terörist gruplardan ayrılmasını içeren maddesi gibi ağır silahların çekilmesini öngören maddesi de tamamıyla yerine getirilmiş değil.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI