radyobir
radyobir

İsrail, İran İHA'sı, Suriye de İsrail F-16'sı düşürdü!..

İsrail yine Suriye'ye hava saldırısı düzenledi ve Suriye'de İran IHA'sı düşürdü. Ancak Suriye hava savunma sistemleri İsrail uçaklarını vurdu. İsrail'in kuzeyinde düşen İsrail F-16'sından pilotlar yaralı kurtuldu.

10 Şubat 2018 09:44 | Güncelleme :10 Şubat 2018 10:07 | Kategori: Dünya

Suriye'nin devlet televizyonundan yapılan açıklamada, "Hava savunma sistemimiz İsrail uçağını düşürdü" denildi. Pilotlar, İsrail'in kuzeyinde düşen uçaktan yaralı olarak kurtuldu.

İsrail ordusunun Suriye'de İran'a ait bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurmasının ardından Suriye tarafından fırlatılan füzenin bir İsrail F-16'sını düşürdüğü, pilotların düşen uçaktan yaralı olarak kurtulduğu haberleri geldi.



Suriye'den yapılan resmi açıklamada, hava savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğü ve İsrail'in ülkedeki bir askeri üsse taarruza geçmesi nedeniyle uçakların vurulduğu kaydedildi.

İsrail medyası, Suriye tarafından fırlatılan füzelerin ülkenin kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildirdi. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri'ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI