radyobir
radyobir

Suriye'den Türkiye'ye ağır suçlama!..

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, Türk hükümetinin İŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini söyledi.

20 Eylül 2014 09:27 | Kategori: Dış Politika

Suriye'nin Birleşmiş Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul Toplantıları kapsamında, Irak ile ilgili BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında gazetecilere açıklama yapan Caferi, Irak toplantısında İran'ın bulunmamasını eleştirdi. Irak ve Suriye'de terör estiren İŞİD'e karşı alınabilecek önlemler konularının da görüşüldüğü toplantıya, Katar ve Suudi Arabistan'ın çağırılmasına karşın İran'ın çağırılmamasına tepki gösteren Caferi, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırda bir tampon bölge oluşturulması için hazırlık içinde olduğunu açıkladı. Sizin değerlendirmeniz nedir" sorusuna sert bir yanıt verdi. Caferi, "Bay Erdoğan önce teröristleri finanse etmeyi ve onları Suriye'ye göndermeyi durdurmalı. Bu çok kötü, gelecek ilişkilerimiz için de kötü olacak" dedi.
Erdoğan'dan 'başbakan' olarak söz eden Caferi, "Bay Erdoğan, komşu bir ülkenin başbakanı gibi davranmıyor. Bay Erdoğan, Suriye halkına karşı saldırgan tavrına son vermeli. Bizim komşularımıza karşı böyle bir tavrımız yok, artık yeter. Türk politikası başından beri yanlıştı, çok kötüydü, sorumsuzca bir davranıştı Türk Hükümeti adına" diye konuştu.
Dönem başkanı ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry'nin başkanlık ettiği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Irak gündemli özel toplantısına, İran'ın davet edilmemesini de eleştiren Caferi, "Neden Suudi Arabistan var da İran yok? Katar var da İran niye yok? Türkiye var da İran neden yok? Hiç değilse İran bu terörist grupları finanse etmiyor. Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu teröristleri finance ediyor, İran değil" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI