radyobir
radyobir

Suriye'nin kimyasal silahları İtalya'da

Suriye'nin kimyasal silahlarını taşıyan Ark Futura isimli gemi, silahları imha edecek Amerikan gemisine aktarmak için İtalya'nın Gioia Tauro Limanı'na geldi.

02 Temmuz 2014 10:42 | Güncelleme :02 Temmuz 2014 10:44 | Kategori: Avrupa

Suriye’nin kimyasal silahlarını taşıyan Ark Futura isimli gemi, silahları imha edecek Amerikan gemisine aktarmak için sabah erken saatlerde İtalya’nın Gioia Tauro Limanı'na geldi.
Suriye’nin Lazkiye kentinden 23 Haziran’da ayrılan Danimarka Ark Futura gemisi, aralarında Türkiye’den Salih Reis fırkateyni ile Almanya, İtalya, Yunanistan ve ABD 6. filosunun oluşturduğu "Birleşik Görev Kuvveti” refakatinde Gioia Tauro Limanı'na yaklaştı. Kimyasal silah yüklü gemi, sabah yerel saatle 05.30’da kılavuz gemileri ve bir helikopterin eşliğinde limana giriş yaptı.
Ark Futura gemisi, yükünün taşınacağı ABD'ye ait Cape Ray gemisinin yanına demirledi.
Danimarka gemisinin limana yanaşmasıyla kendisinden bir gün önce gelen Cape Ray’e yükünü devretmesine yönelik hazırlıklara Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) yetkililerinin denetiminde başlaması bekleniyor.
Aktarımın tamamlanmasının ardından Cape Ray gemisi, yine "Birleşik Görev Kuvveti” refakatinde uluslararası sulara açılacak ve burada kimyasal silahları arındırıp nötralize ettikten sonra çevreye zarar vermeyecek kısmını denize bırakacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI