radyobir
radyobir

Suriye ordusu Afrin'e girdi geri çekildi

Rejim yanlısı milis grupların Afrin'e girdiği iddia edilmiş, Suriye devlet televizyonu konvoy görüntüsü yayınlamıştı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika haberine göre uyarı amaçlı topçu atışı üzerine ilerlemeye çalışan milisler kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.

20 Şubat 2018 17:33 | Güncelleme :20 Şubat 2018 22:43 | Kategori: Dünya

Bugün Suriye devlet televizyonu, Afrin topraklarına giren rejim yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyordu.

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre de rejime bağlı milis grup Halep tarafından Afrin'e girdi. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtildi. Suriye TV'si ise Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 



TOPÇU ATIŞI YAPILDI GERİ ÇEKİLDİLER

Anadolu Ajansı ise Afrin'de ilerlemeye çalışan grubun uyarı ateşinin ardından geri döndüğünü duyurdu. AA'nın haberine göre rejim destekçisi milisler, YPG'li teröristlere destek vermek için saat 17.00 sularında Afrin'in güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti. İçerisinde zırhlı araçlar ve Doçkalı kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoyla hareket eden grup Afrin'de ilerlemeye çalıştı.Ancak bu sırada konvoya uyarı amaçlı topçu atışı başladı. Top atışları konvoydaki araçlara isabet etmedi.

Konvoy, uyarı ateşi üzerine, kente 10 kilometre kala Afrin'den geri çıkmak zorunda kaldı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI