radyobir
radyobir

Suriyeli muhaliflere bombalı saldırı: 45 ölü

İdlib'de düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında muhalif Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Abbud ve bazı saha komutanlarının da bulunduğu 45 kişi hayatını kaybetti.

10 Eylül 2014 09:10 | Kategori: Ortadoğu

İslami Cephe Basın Sorumlusu Salih Anadani, yaptığı açıklamada, Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud ile saha komutanlarından Ebu Talha, Ebu Yazan eş-Şami, Ebu Eymen, Ebu'lhayr Tuum, Ebu Enes Binneş ile İslami Cephe'de şeri yetkili Ebu Abdulmelik'in, İdlib'in Ram Hamdan köyündeki karargahlarında toplantı halindeyken, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini belirtti.
Saldırıda, komutanların da aralarında bulunduğu 45 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden Anadani, saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi vermedi.
Terör örgütü IŞİD, daha önce Halep'te, Ahraru'ş Şam'ın kurucusu ve El-Kaide'nin önemli simalarından Ebu Halid es-Suri'yi öldürmüştü.

Duma'ya hava saldırısı

Öte yandan, başkent Şam'da, muhaliflerin denetimindeki Duma bölgesine düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 22 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının başkentin doğu kesimindeki yönetim karşıtlarının kontrolünde olan Duma bölgesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında, ilk belirlemelere göre, arasında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.
Saldırıda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı bildirilen açıklamada, yıkılan evlerin enkazındaki ölü ve yaralıların sivil savunma ekiplerince çıkartıldığı kaydedildi. 
Kentin güneyinde, çoğunlukla Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk bölgesindeki bir sahra hastanesinin de savaş uçağınca bombalandığı olayda ölen ve yaralananların bulunduğu ifade edildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI