radyobir
radyobir

Sürüleri robot köpekler koruyor

Yeni Zelanda'da otonom çiftlikler hızla yaygınlaşıyor, artık hayvanları gerçek köpekler yerine robotlar güdüyor…

05 Ekim 2020 05:55 | Kategori: Dünya

Yeni Zelanda merkezli bir robotik firması olan Rocos, paylaştığı video ile tüm dünyanın ilgisini çekti. Videoda köpek benzeri bir robot olan Spot, hayvan güderken görülüyor.

Tarımda kullanılan robotların koyun giderek, tarımsal ürün verimini takip ederek ve iş gücü açığını kapatarak önemli bir katkı verdiği biliniyor.



Rocos firması, robot köpeklerinin çiftliklerde nasıl işlev göreceğini değerlendirmek amacıyla Boston Dynamics firmasıyla görüştüklerini açıkladı.

Rocos CEO’su David Inggs, yaptığı basın açıklamasında, "Müşterilerimiz genellikle sıkıcı, kirli veya tehlikeli işleri otomasyon ile yerine getirmek için iş gücü kapasitesini arttırıyor” diye konuştu.

Firma, Spot isimli robotun hareket ettikçe ve sarp ortamları taradıkça gerçek zamanlı bildirim sağlayabileceğini söylüyor.

Aslında, robot herhangi biri tarafından uzaktan pratik bir şekilde çalıştırılabiliyor. Bunun için ülke dışından robotu çalıştıracak bir personel istihdam etmek mümkün.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI