radyobir
radyobir

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk tatlıları hem hafif hem de leziz olmasıyla yıllardır popülerliğini kaybetmiyor. Bu tatlı çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerin başında sütlaç geliyor.

24 Nisan 2018 13:55 | Kategori: Yaşam

Yapımı son derece kolay olsa da istenen kıvamı yakalamak için biraz dikkatli olunması gerekiyor. Evde kolaylıkla bu tatlıyı yapabilmeniz için sizlere tarifini hemen aktarıyoruz.

Malzemeler:

·Yarım su bardağı pirinç

·1,5 su bardağı su

·1 litre süt

·3 yemek kaşığı pirinç unu

·1 paket vanilya

·1 yemek kaşığı nişasta

·1 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

Pirinç unu, nişasta, vanilya ve şekeri bir kap içerisinde karıştırmanız gerekiyor. İyice karıştırdıktan sonra sütü de ekleyin. Ancak sütü bir yandan karıştırırken yavaş yavaş, az miktarda ilave etmenizi öneririz. Çünkü bu aşama sütlaç lezzetinde belirleyici olabiliyor. Sütün tamamını ekledikten sonra karışımı iyice çırpın. Bu esnada pirinçlerinizi de haşlayın. Tamamen yumuşak bir kıvam aldıktan sonra pirinçleri de karışıma ilave edin.

Sonrasında hazırladığınız karışımı kaselere doldurun. Fırın tepsisine su ekleyin. Suyun kaselerin yarısına kadar geleceği miktarda olmasına özen gösterin. Sonrasında fırında pişirin ancak fırının önceden ısıtılmış olması gerektiğini de hatırlatalım. Fırının 200 derece ısıda olması gerekiyor. Yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika içerisinde pişecektir. Üzerinin kızarmasını bekleyebilirsiniz. Üzeri kızardığında tatlınız hazır demektir. Piştikten sonra fırından çıkararak tamamen soğumasını bekleyin ve soğuduğunda buzdolabına koyun. Tatlınızı soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Zamanı Olmayanlar Bu Lezzetten Mahrum Kalmasın!

Elbette her ne kadar son derece kolay bir şekilde hazırlanıyor olsa da sütlaç yapabilmek için belirli bir zamanı gözden çıkarmanız gerekiyor. Ancak zamanı olmayanlar da bu lezzetten mahrum kalmıyor. Kenton geleneksel tatlı çeşitlerinin tamamını temin edebileceğiniz bir marka! Hemen https://www.kenton.com.tr/tr/sutlac/adresine tıklayarak bu eşsiz lezzete göz atabilirsiniz.

Hazır karışım şeklinde tüketime sunulan Kenton sütlaçlarına sadece süt ilave ederek karıştırmanız ve ocakta pişirmeniz yeterli oluyor. Birkaç dakika içerisinde lezzeti ile damakları şenlendiren tatlı çeşitleri hazırlayabiliyorsunuz. Böylece mutfakta sütlaç yapmak için ayırdığınız zaman da size kalıyor. Özellikle ansızın gelen misafirler için dolabınızda mutlaka Kenton tatlı çeşitlerinden bulundurmanızı öneririz.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI