radyobir
radyobir

Sunak'tan Zelenskiy'e daha fazla yardım sözü

İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski'yle görüşen Sunak, Ukrayna'ya daha fazla yardım sözü verdi.

20 Kasım 2022 09:49 | Güncelleme :20 Kasım 2022 10:48 | Kategori: Avrupa

Ziyaretin ardından Twitter hesabından bir mesaj paylaşan İngiltere Başbakanı Sunak, "İngiltere, özgürlük için savaşmanın ne demek olduğunu biliyor. Her şekilde sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de İngiltere Başbakanı Sunak’la gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili olarak bir video görüntüsü paylaştı.

Ziyarete ilişkin olarak Sunak gibi Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de "Sizler gibi dostlarımızın yanımızda olmasıyla zaferi kazanacağımıza güveniyoruz. Uluslarımız özgürlük için ayağa kalkmanın ne demek olduğunu biliyor” dedi.

Rishi Sunak, geçtiğimiz ay İngiltere’de Liz Truss’ın ardından başbakanlık koltuğuna oturdu. Sunak’tan önce başbakanlık yapan Truss ve Boris Johnson da Rusya’nın saldırılarına karşı Ukrayna’ya tam destek verdiklerini açıklamışlardı.

Sunak Ukrayna ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada İngiltere'nin Ukrayna'ya yaklaşık 60 milyon dolarlık hava savunma sistemi vereceğini söyledi. Sistem içerisinde uçaksavar silahlar, radar ve insansız hava araçlarına karşı sistemler olduğunu belirtti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI