radyobir
radyobir

Tacizci işadamı Epstein hücresinde intihar etti

Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklu bulunan Jeffrey Epstein hapiste öldü. Trump'tan Clinton'a en nüfuzlu kişilerin yakın dostu olan ABD'li milyarderin hücresinde intihar ettiği belirtildi.

10 Ağustos 2019 13:51 | Kategori: Dünya

İki hafta önce intihar girişiminin haberi gelmiş olan ABD'li işadamı Jeffrey Epstein'ın bu kez hücresinde intihar ettiği ilkin basın tarafından duyuruldu.

EV HAPSİ TALEBİNE RET

ABD Başkanı Donald Trump'la da dostluğu bulunan 66 yaşındaki milyarder, yargılanmayı beklerken kefaletle ev hapsine konulması talebinin reddedilmesi kararını temyize götürmüştü. Ancak temyizden de ret çıkması bekleniyordu. 

DAVASI BİR YIL SONRA BAŞLAYACAKTI

Manhattan Mahkemesi Hakimi Richard Berman, yargılama tarihinin görüşüldüğü duruşmada, savcılığın talebi doğrultusunda Epstein'in yargılanmasına en erken Haziran 2020'de başlanabileceğini söylemişti.

EN KÜÇÜĞÜ 14 YAŞINDA ONLARCA KIZ ÇOCUĞU

En az 2002-2005 yılları arasında Manhattan ve Palm Beach'deki konutlarında en küçüğü 14 yaşında olan onlarca reşit olmamış kızla seks ve seks ticareti yapmakla suçlanan ABD'li finansçı, 6 Temmuz'da tutuklanmış, ancak suçlamaları kabul etmemişti. 

TUTUKLAMAKTA ÇOK GEÇ KALINDI

Hakkındaki cinsel saldırı ve seks ticareti suçlamaları uzun yıllardır ayyuka çıkmış bulunan nüfuzlu milyarder için tutuklama kararı çok gecikmiş bir karar olarak değerlendiriliyordu.

Seks skandallarıyla da meşhur eski Başkan Bill Clinton'la da yakın olan Epstein, New York/Manhattan'daki Metropolitan Cezaevi'nde tutuluyordu.

Epstein'dan 25 Temmuz'da hücresinde intihar girişiminde bulunduğu haberi gelmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI