radyobir
radyobir

Tahran'da siren sesleri

İran'nın başkenti Tahran'da siren sesleri duyuldu. Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Tahran seferini yapan uçak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye iniş yaptı. İranlı yetkililer, olayın sebebinin teknik bir arıza olduğunu ifade ederken, uçağın Tahran'a iniş yapamamasının nedeninin de 'hava muhalefeti' olduğunu açıkladı.

30 Ocak 2021 09:31 | Kategori: Dünya

İran'ın başkenti Tahran'ın batısında, İran-Irak Savaşı'ndan beri duyulmayan siren seslerinin yükseldiği bildirildi.

Gelişmeyi takiben sosyal medyada çok sayıda spekülasyon ortaya atıldı. İran merkezli Rukna ajansı, İmam Humeyni Havalimanı'nda tüm uçuşların askıya alındığı iddiasına yer verdi.

O sırada Tahran üzerinde olan, Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı da kentteki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'na iniş yapamadı. Uçak daha sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yöneldi.

Suudi Al Arabiya kanalının aktardığına göre, CNN'in Farsça servisine konuşan İranlı bir yetkili, THY'ye bağlı bir yolcu uçağının yasak bölgeden geçtiğini ve sirenlerin bundan kaynaklı teknik bir arıza nedeniyle aktif edildiğini belirtti.

Öte yandan İmam Humeyni Havalimanı'nın halkla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamada, "THY uçağı, kötü hava şartları nedeniyle rotasını Bakü'ye çevirdi ve hava şartları düzelince Tahran'a dönecek" denildi.

Tahran Valiliği de uçağın hava muhalefeti nedeniyle iniş yapamadığı duyurdu. Siren seslerininse yapılan bir test sırasındaki sistem hatası nedeniyle duyulduğu açıklandı. Herhangi bir güvenlik sorununun bulunmadığı belirtildi.

THY'ye ait İstanbul-Tahran seferini yapan uçak da, güvenli bir şekilde Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'na indi.

Uçak yakıt aldıktan sonra tekrar Tahran'a dönecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI