radyobir
radyobir

Tahran'da nevruz ve ramazan birlikte kutlandı

İran'ın başkenti Tahran'da Nevruz Bayramı'nın bu yıl ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte çifte kutlama yapıldı.

02 Nisan 2023 05:10 | Kategori: Ortadoğu

Tahran’ın Su ve Ateş Parkı ile Millet Parkı’na kurulan alanlarda eğlence programları düzenlenirken, Veliasr Caddesi ile Millet Parkı’nın girişi ışıklı dekoratif süslemelerle donatıldı.

Su ve Ateş Parkı’na kurulan mesire alanında el yapımı ürünlerin satıldığı stantların yanı sıra yiyecek ve içecek bölümleri yer aldı.

Aileleriyle gelen çocuklar için etkinlik alanları ve oyun bölümleri kurulan parkta, ziyaretçilere canlı müzik dinletisi sunuldu.

Tahranlılar yere kurdukları sofralarında iftarlarını yaparken çocuklar da çizgi film karakteri kostümü giyen animatörlerle fotoğraf çektirdi.

Kutlamanın yapıldığı bir diğer alan olan Millet Parkı ile Veliasr Caddesi ise ramazana özel ışıklı dekoratif süslemelerle donatıldı.

Baharın ve ramazanın gelişini kutlamak ve eğlenerek vakit geçirmek için parka gelen başkentliler rengarenk ışıklı süslemelerin ve ışık tünellerinin yanında fotoğraf çektirdi.

Kutlamalar için Millet Parkı’na kurulan sahneye çıkan çocuklar ayrıca 1 Nisan İran Milli Günü için şarkı ve marşlar okuyarak, yöresel oyunlar oynadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI