radyobir
radyobir

Taksim'e giden yollar kapandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 8'nci yıldönümünde düzenlenen yürüyüşle anılıyor. Taksim'de sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Trafik kontrollü olarak veriliyor. Yüzmerce kişinin katlıdğı yürüyüşe Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan da katılıyor.

19 Ocak 2015 13:55 | Kategori:

Şişli Halaskargazi Caddesindeki Agos Gazetesi önünde 2007 yılında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink için anma töreni düzenleniyor.
Anma etkinliği kapsamında Taksim Divan kavşağından gazete binası önüne yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından Hrant Dink’in öldürüldüğü saat olan 15.05’te gazete önünde tören düzenlenecek.
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan Hrant Dink yürüyüşüne katılmak için Taksim'e geldi.
Yürüyüş öncesi Hrant Dink’in öldürüldüğü noktaya karanfil bırakılırken, gazete binasına da Dink’in fotoğrafının bulunduğu "Buradayız Ahparig. 8. Yıl” yazılı pankart asıldı.
Taksim’de başlayacak yürüyüş öncesi güvenlik önlemleri alındı.
Meydanda çok sayıda polis ile birlikte TOMA’lar bekletiliyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki gazete binası önünde düzenlenecek "Hrant'ı Anma Etkinliği" nedeniyle saat 12.00'den itibaren etkinliğinin bitimine kadar Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi, Şafak Sokak ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklardan kontrollü geçiş sağlanacak. Bu cadde ve sokaklar gerektiğinde ise araç trafiğine kapatılacak..
Bu kapsamda Tarlabaşı Bulvarı'ndan Mecidiyeköy'e gelen akım, Mete kavşağından Dolmabahçe'ye, Mecidiyeköy'den Halaskargazi Caddesi'ne gelen akım ise Abide-i Hürriyet Caddesi'ne yönlendirilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI