radyobir
radyobir

Taliban 10 mayın temizleme işçisini öldürdü

Afganistan'daki Taliban militanları mayın temizleme ajansı çalışanlarının kaldıkları kampa saldırarak 10 Afgan işçiyi öldürdü.

09 Haziran 2021 07:56 | Kategori: Asya Pasifik

ABD'nin tüm askeri birliklerini 11 Eylül'de Afganistan'dan çekmeyi planladığını Nisan ayında duyurmasından beri ülkedeki şiddet keskin bir şekilde arttı.

Hükümet yetkililerine göre, Taliban güçleri ülkenin 34 yönetim bölgesinin 26'sında devlet güçlerine karşı savaşıyor.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, mayın temizleme çalışanlarına dün geç saatlerde yapılan saldırı ülkenin kuzeyinde yakın zamanda çatışmaların şiddetlendiği Baghlan bölgesinde gerçekleşti.

Bölge polis sözcüsü Jawed Basharat, hayatını kaybeden işçilerin Afganistan'daki en büyük mayın temizleme organizasyonu olan Halo Trust için çalıştıklarını açıkladı.

Basharat, "Taliban onları bir odaya soktu ve üzerlerine ateş açtı" dedi. Yetkili ayrıca saldırıda 14 kişinin de yaralandığını açıklamasına ekledi.

Afganistan'da on yıllar boyu süren çatışmalardan sonra ülkenin toprakları mayınlar ve patlamamış mühimmatlarla kaplanmıştı. Mayın temizleme şirketleriyse Taliban'ın 2001'de iktidardan indirilmesinden beri bu mayınları ve mühimmatları temizlemekteydi.

Reuters dünkü haberinde Türkiye'nin Kabil havalimanını korumak ve işletmek için teklifte bulunduğunu duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI