radyobir
radyobir

Ve Irma fena vurdu!..

Ve Irma Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı. Florida'nın Hardee County bölgesinde iki kişi hayatını kaybetti. Monroe Country'de de bir kişi yaşamını yitirdi. ABD Başkanı Donald Trump ise Amerikan halkını 'Sonunda burada! Tanrı herkesi korusun' sözleriyle uyardı. Florida Valisi Rick Scott, eyaletin batı sahili konusunda "çok endişeli" olduğunu söyledi. Vali, "Bu fırtına dalgası ölümcül" dedi.

10 Eylül 2017 09:10 | Güncelleme :10 Eylül 2017 19:04 | Kategori: Dünya

Irma kasırgasında Florida’daki can kaybı üçe çıktı. Hardee County bölgesinde iki kişinin öldüğü  haberinin ardından bir ölüm haberi de Monroe County’den geldi. Elektriksiz kalmamak için jeneratör almaya giden bir adam, dönüş yolunda sert rüzgarlar nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek kaza yaptı ve hayatını kaybetti.

210 KİLOMETRE HIZA ULAŞTI

Karayipler'de can kaybına ve büyük hasara yol açan Irma Kasırgası, ABD'nin Florida eyaletinin güney kıyılarına ulaştı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, bugün yerel saatle sabah 09.00'da Miami metropolitan bölgesini etkisi altına alan 4. kategorideki Irma Kasırgası'nın saatte ortalama 130 mil (yaklaşık 210 kilometre) hıza ulaştığı ve şiddetli yağmur yağdığı belirtildi.



6 MİLYON KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Miami metropolitan bölgesinde yaklaşık 6 milyon kişinin evlerinden tahliye edilerek, bu kişilerin sığınaklara götürüldüğü veya kendi imkanlarıyla kuzeydeki Georgia eyaletine gittiği bildirildi. 



ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi, ayrıca, bölge için olası hortum alarmının da verildiğini duyurdu.

Florida emniyet yetkilisi Greg Bueno, Miami'nin kuzeyindeki Hardee County bölgesinde iki arabanın kafa kafaya çarpıştığını ve kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.  Hava şartlarının kazadaki rolünün henüz bilinmediğini söyleyen Bueno, yetkililerin kazanın sebebini araştırdığını ve konuya ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadığını ifade etti. 

Irma Kasırgası'nın yarın Florida eyaletinin kuzeybatısına doğru ilerleyerek eyaletin Fort Myers kentini ve 3 milyon nüfuslu Tampa şehrini etkisi altına alması öngörülüyor.



VALİ TERK EDİN UYARISI YAPMIŞTI

Karayipler ve Küba'da can kayıplarına ve büyük hasara neden olan Irma Kasırgası nedeniyle Florida Valisi Rick Scott, tahliye emri verilen yaklaşık 6 buçuk milyon kişiye "evlerinizi hemen terk edin" uyarısı yapmıştı. Bu sayı, eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30'una denk geliyor. 



Vali Scott, "Eğer tahliye bölgesindeyseniz acilen başka bir yere sığının, fazla vaktiniz kalmadı" dedi. Tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası olan Irma 115 km hızla ilerliyor. Özellikle Karayipler'de büyük yıkıma neden olan kasırgada, en az 25 kişi hayatını kaybetmişti.



BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN ETKİLENDİ

Eyalette şu ana kadar 400 binden fazla hane elektrik kesintilerinden etkilendi. Eyalette kalanlara da evlerinin iç odalarında durmaları ve camlara yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kasırganın en çok Tampa ve St Petersburg gibi batı kentlerini etkilemesi bekleniyor. Yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Tampa Körfezi bölgesi 1921'den bu yana büyük kasırgalardan etkilenmemişti. Florida eyaletinde yaklaşık 50 bin kişi kurulan barınaklara yerleşti. Yerel medya, bazı bölgelerdeki barınaklarda yaşanan yoğunluktan ötürü bazı kişilerin geri çevrildiğini yazdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI