radyobir
radyobir

TBMM'de üstdüzey operasyon

TBMM'de darbe girişiminin hemen ardından üst düzey 8 yönetici görevden alındı. İki yöneticinin de görev yerleri değiştirildi.

20 Temmuz 2016 12:48 | Kategori:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bu kişilerin daha önceden görevden alınmasına karar verdiği belirtilirken, operasyon cemaatçilerin tasfiyesi olarak yorumlandı. Görevden alınanlar arasında iki genel sekreter yardımcısı, hukuk hizmetleri başkanı ve başkan yardımcısı, bütçe hizmetleri başkan yardımcısı, araştırma hizmetleri başkanı, basın ve halkla ilişkiler başkan yardımcısı, destek hizmetleri başkan yardımcısı görevden alınırken, iki başkan yardımcısının da görev yerleri değiştirildi.

GÖREVDEN ALINANLARIN İSİMLERİ VE YERLERİNE ATANANLAR

TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammet Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevlerinden alındı.

İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu, idari, mali ve teknik hizmetlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Kanun ve Kararlar Başkanı Korkut Türkyarar, vekaletle yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet ise yine vekaletle bilgi ve bilişim hizmetlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

Hukuk Hizmetleri Başkanı Yıldız Bezginli, Araştırma Hizmetleri Başkanı Ahmet Yıldız, Bütçe Başkan Yardımcıları Ercan Çeliker ile Remzi Çiftepınar, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılınç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hamit Eşen görevden alındı.

Hukuk Hizmetlerine Başkanlığına Hukuk Müşaviri Baki Ateş atanırken, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Musa Keskin Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcılığına getirildi.

İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Safiye Dündar, Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı olurken, İnsan Kaynakları Başkanlığında Şef olan Ekrem Balcı aynı birimde Başkan Yardımcılığına atandı.

200 KİŞİ İDDİASI

Öte yandan TBMM yönetimi cemaatçi personelle ilgili tarama başlattı. Sayıları 200 civarında olan cemaatçilerin görevlerine son verilmesi bekleniyor. Buna ilişkin operasyon diğer kamu kuruluşlarında yapılan çalışmayla paralel yürüyecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI