radyobir
radyobir

Tecavüz davasında taraflar son konuşmalarını yaptı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, E. Jean Carroll adlı kadın tarafından tecavüzle suçlandığı davada, taraflar bugün kapanış konuşmalarını yaptı.

09 Mayıs 2023 07:13 | Kategori: ABD

Manhattan Federal Mahkemesinde görülen davada her iki tarafın avukatları jüri önünde son kozlarını oynadı.

Carroll’un avukatı Roberta Kaplan, 3'ü kadın 9 kişilik jüriye, müvekkilinin Trump'ın iddiasının aksine "tam da onun tipi bir kadın olduğunu" savundu.

Kaplan, dava öncesi Trump’ın verdiği ifadede Carroll'u eski eşi Marla Maple ile karıştırmasını buna delil olarak gösterdi ve duruşmalar sırasında mahkemeye gelmemesini de "Çünkü o ne yaptığını çok iyi biliyor." diyerek eleştirdi.

ABD'de en güçlü kişinin bile mahkemede hesap verebilir olması gerektiğini belirten Kaplan, "Hiç kimse, eski bir başkan bile kanunların üzerinde değildir." ifadesini kullandı.

Trump’ın avukatı Joe Tacopina da jüriye, Carroll'un avukatının Trump'ı mahkeme celbiyle duruşmada ifade vermeye çağırma hakkı bulunduğunu ama bunu kullanmadığına dikkati çekerek, davacı tarafın olayın ne zaman olduğu konusunda bile net bilgi veremediğini öne sürdü.

Tacopina, "20 Yıl önce bilinmeyen bir tarihte yapmadığınız bir şeyi nasıl ispatlarsınız? Olay için bir tarih verilmemesi ile Trump'a kendini savunma fırsatı vermek istemiyorlar." şeklinde konuştu.

Tecavüz suçlamasının "uydurma" olduğunu belirten Trump'ın avukatı, Carroll'un iddiasının "siyasi nefret" içerdiğini ve "inanılmaya değer" olmadığını savundu.

E. Jean Carroll, Trump'ın 1996 ilkbaharında New York'taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine cinsel tacizde bulunarak tecavüz ettiğini 2019'da kamuya açıklamış, Trump ise "O kadın benim tipim" değil diyerek iddiaları reddetmişti.

New York'ta 7 gün süren duruşma boyunca davacı taraf, Carroll dahil 11 şahidi dinlerken Trump tarafı ise ifadeye kimseyi çağırmamış, Trump da duruşmaya katılmama hakkını kullanmıştı.

Jüri üyelerinin, Trump'ın iddia edilen saldırıdan sorumlu olup olmadığına ve 2019'da gündeme geldikten sonra Carroll'a iftira atıp atmadığına karar vermek için yarından itibaren kendi içinde müzakerelere başlaması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI