radyobir
radyobir

Tehlikeli gerginlik Ankara'ya sıçradı!..

Ankara'da Suriyeli mültecilerle vatandaşlar arasında çıkan kavgada, gergin anlar yaşandı. Meydana gelen olaylarda 1 kişi yaralanırken, polis ekipleri vatandaşlara biber gazıyla müdahalede bulundu.

04 Temmuz 2017 07:14 | Güncelleme :04 Temmuz 2017 07:47 | Kategori:

Edinilen bilgilere göre; Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla Suriyeli mülteciler arasında gerginlik yaşandı. 2. Cadde üzerinde cereyan eden gerginliğin kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar taş ve sopalarla birbirlerine saldırdı. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek bölgeye gelen vatandaşların da olaya dahil olmasıyla mahallede korku dolu anlar yaşandı. Meydana gelen kavgada bir kişi yaralandı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’yla (TOMA) mahalleye giren çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaralı şahıs, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Mahalledeki çok sayıda işyeri de kavga sırasında hasar gördü. 



VALİ ERCAN TOPACA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Valisi Ercan Topaca, Yenimahalle’de meydana gelen mültecilerle mahalle sakinlerinin kavgası hakkında, "Sosyal medyada dedikodu şeklinde, çok abartılı şeyler dolaşıyor, çok sayıda yaralı olduğu şeklinde, böyle bir şey yok. 1 kişi hafif yaralı şuanda hastanede tedavisi yapılıyor. Kısa sürede taburcu edilecek” dedi. 

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde mültecilerle mahalle sakinleri arasında yaşanan kavganın ardından bölgeye giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. Yaşanan olay hakkında yetkililerden bilgi alan Topaca’ya Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da eşlik etti. Demetevler Parkı’nın karşısındaki bir kafede vatandaşlarla sohbet eden Topaca, yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

"1 kişi hafif yaralı, hastanede tedavisine devam ediliyor”

Meydana gelen olayın parktaki gençler arasında meydana gelen basit bir kavgadan kaynaklandığının altını Çizen Topaca, "Ciddi bir olay yok, öncelikle onu ifade edeyim. Basit bir kavga meydana gelmiş, parkta gençler arasında. Sosyal medyada dedikodu şeklinde, çok abartılı şeyler dolaşıyor, çok sayıda yaralı olduğu şeklinde, böyle bir şey yok. 1 kişi hafif yaralı, şuanda hastanede tedavisi yapılıyor. Kısa sürede taburcu edilecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada çok sayıda asılsız haberin yayınlandığına değinen Topaca, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı.

"Bu kavgaya karışanlar da Iraklı Türkmen kişiler, dolayısıyla kavgaya karışan her iki taraf da Türk”

Kavganın taraflarının Irak’lı Türkmenlerle mahalle sakinleri olduğuna dikkat çeken Topaca, "Bu kavgaya karışanlar da Iraklı Türkmen kişiler. Dolayısıyla kavgaya karışan her iki taraf da Türk. Bu tür durumlarda çok dikkatli olmak gerekiyor. Vatandaşımızın polisin, devletin yaptığı uyarılara dikkat etmesi uyması ve provokasyona gelmemesi konusunda bir duyuru yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI