radyobir
radyobir

Tehlikeli grip Avrupa'yı kasıp kavuruyor

İsviçre Sağlık Bakanlığı (OFSP) binlerce kişinin gribe yakalandığını ve 741 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı. Bakanlık, açıklamasında grip aşısı yapılmasının faydalı olacağını belirtti.

26 Şubat 2015 08:35 | Kategori: Sağlık

İsviçre Sağlık Bakanlığı (OFSP) tarafından yapılan açıklamada, ülkede binlerce kişinin grip hastalığına yakalandığı ve bu yüzden okul ile işlerine gidemedikleri belirtildi. 

Açıklamada, salgının en çok İsviçre'nin Tessin ve Grison kantonlarında 
görüldüğü ve 404 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi. Bern, Fribourg ve Jura kantonlarıyla birlikte ise toplam 741 kişinin hastanelerde yatarak tedavi gördüğü belirtildi. Hastalığın en çok 14 ile 65 yaş aralığında görüldü bildirilen açıklamada hastalığa yakalananların doktora giderek tedavi görmeleri istendi. Açıklamada ayrıca grip aşısı olmanın faydalı olacağı belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI