radyobir
radyobir

Tehlikeli tırmanış!..

Ortadoğu'daki iç savaşların tetiklediği göçmen akını Batılı ülkelerde ırkçılığı arttırırken, gerilim zaman zaman sokaklara da taşıyor.

29 Mayıs 2016 08:08 | Kategori: Dünya

Bunun son örneği Avustralya’da yaşandı. Melbourne kentinde ırkçılık karşıtı gösteri düzenleyenlerle aşırı sağcı gruplar arasında dün sabah saatlerinde kavga çıktı. Melbourne’ün Coburg semtindeki olaylarda ırkçılık karşıtları eylem yaparken, mültecilere ve Müslümanların ülkeye gelmesine karşı gruplar da bir başka gösteri düzenledi. İki taraftan toplam 300 gösterici için 500 polis görevlendirildi. Güvenlik güçleri, iki grubu birbirinden 50 metre uzakta tutsa da polis hattını aşarak kavga edenler de oldu. Polis ise kavgacılara biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda 7 kişi gözaltına alındı. Irkçılık karşıtları arasında bazılarının ‘V For Vendetta’ filmiyle ünlenen ve devrimci bir sembol haline gelen Guy Fawkes maskelerini takması dikkat çekti. Aşırı sağcılar ise Avustralya ve İsrail bayrakları taşıdı, ‘Mültecilere Hayır. Bizim ülkemiz bizim geleceğimiz’ yazılı bir pankart açtı. Irkçılık karşıtı sol gruplar ise ‘Naziler defolun’, ‘Mülteciler hoşgeldiniz’ ve ‘(Avustralya) Her zaman Aborjin ülkesiydi, hep öyle kalacak’ sloganları attı. Solcu eylemciler ellerinde de ‘Irkçılığa hayır, İslamofobiye hayır’, ‘Müslümanlar Hoşgeldiniz, Irkçıları istemiyoruz’ yazılı afişlerle yürüdü. Facebook üzerinden örgütlenen Birleşik Vatanseverler Cephesi adlı İslam ve göçmen karşıtı grubun üyeleri ve 26 yaşındaki lideri Blair Cottrell de gösteride yer aldı. Polis yetkilisi Sharon Cowden, yaşanan şiddetle ilgili her iki tarafı da suçladı ve yüzlerini maske ve bezlerle kapatanları ‘korkak’ olarak nitelendirdi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI