radyobir
radyobir

Teknik adamlar Van Persie konusunda bölündü

Fenerbahçe'deki Vitor Pereira-Robin van Persie krizini Türk futbolunun ünlü isimlerine sorduk... Teknik direktörlerden Yılmaz Vural, Pereira için "Böyle lider olunmaz" derken, Samet Aybaba, "Takımı bozuyorsa, oyuncuyu göndermek lazım. Onu gönderemiyorsa hoca kendi gidecek" görüşünü savundu. Giray Bulak da, Van Persie tarzı oyuncuları kazanmak gerektiğini belirtti. Oğuz Çetin, Sergen Yalçın ve Tanju Çolak'ın görüşleri ise şöyle:

06 Ekim 2015 12:56 | Kategori:

SAYGIYI TEKNİK ADAM YARATIR (Oğuz Çetin)

Öncelikle her oyuncu profesyonellik çerçevesi içinde kalmalıdır. Bu genel prensiptir. Ancak asıl olan, sorumluluğu taşıyan teknik adamın takımı nasıl sevk ve idare ettiğidir. F.Bahçe bu anlamda sorun yaşıyor. Büyük camialarda teknik adamdan beklenen, ilk 11’ini net şekilde belirlemesidir. Pereira, oyuncu planlamasında kararlı olmadığı için kendini vazgeçilmez gören bir yıldız oyuncu ile karşı karşıya gelebiliyor. Ancak hiçbir oyuncunun özellikle kamuoyu önünde hocasını rencide etmeye hakkı yoktur. Ama bu saygıyı da hoca yaratmalıdır.

KİMSE BANA TAVIR YAPAMAZ (Sergen Yalçın)

Futbolculuk yaşamımda hiçbir teknik adama tavır yapmadım. Ama yapanları gördüm. Şu anda teknik direktörlük görevindeyim. Bana yapan olursa karşılığını görür. Her teknik direktörün oyuncu ile yoğun ilişkisi vardır. Şu an bir takımın sorumluluğunu taşıyorum. Beni Sivassporlu futbolcuların durumu ilgilendirir. Şunu söyleyeyim. Benim teknik direktörlük yaptığım yerde futbolcu sadece verilen talimatları dinler, hocasına karşı hiçbir tavır da yapamaz. Bunu da beni az çok tanıyan herkes biliyor zaten...

PEREIRA BİNDİĞİ DALI KESİYOR (Tanju Çolak)

Robin van Persie’nin maç eksikliği nedeniyle oynatılmadığı söyleniyor ama maç eksikliği ancak maç oynayarak giderilir.  Bu adam Van Persie... Hiç mi ona sabrı ve töleransı yok Pereira’nın?.. Van Persie’yi inkar etmek futbolu inkar etmektir. Pereira’nın ne alıp veremediği var onunla, anlaşılır gibi değil. Fernandao, Van Persie gibi değil. Krizi çözmesi gereken Vitor Pereira tam tersini yapıyor. Oysa Van Persie’ye formayı ver, sen güçlü ol. Nani’ye verdiğin krediyi neden Van Persie’ye vermiyorsun, anlamak mümkün değil.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI