radyobir
radyobir

Telefonlar kan akışıyla şarj edilecek

Günümüzde mobil cihazların en büyük dezavantajlardan birisi bataryaların kısa sürede bitmesi ve bu konuyla ilgili henüz bir gelişmenin yaşanmaması. Akıllı telefonların her gün şarj edilmesi gerekirken İsrail'den bu durumla ilgili ilginç bir proje geldi.

27 Ekim 2014 08:27 | Kategori:

İsrailli yüksek lisans öğrencisi Naomi Kizhner mobil cihazlar için gerekli olan enerjiyi insan vücudunun dolaşım sistemlerinden sağlayan bir proje üzerinde çalışıyor. Bunların arasında en önemlisi ise kan dolaşımından enerji üretimi.
Bunun için ucunda minik tekerlekler olan bir cihaz damar yoluna yerleştiriliyor ve kan akışı süresince tekerlek dönerek enerji elde ediyor. Bu cihazın uzun süreler boyunca vücuda batırılmış olarak kullanılması gerekiyor.
Kizhner’in üzerinde çalıştığı bu proje ve benzerleri henüz konsept aşamasında ve gerçekleştiğinde kimin kullanmak isteyeceği de belirsiz.
Kizhner enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyada gelecekte mobil cihaz bağımlılığının bize neler yaptırabileceğini tartışmaya açmak istediğini belirtiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI