radyobir
radyobir

Teröristler kamplarını terketti!..

YPG teröristlerinin Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa'da konuşlu askeri üssünü ve 'Asayiş' adı verilen Kürt kolluk kuvvetlerine ait kontrol noktasını terk ettiği belirtildi.

28 Ekim 2019 13:57 | Kategori: Dünya

 22 Ekim'de Soçi'de yapılan Türk-Rus mutabakatı gereği sınırdaki bölgelerden çekilen YPG teröristleri, Ayn İsa'daki askeri üslerini ve 'Asayiş' adı verilen Kürt kolluk kuvvetlerine ait kontrol noktasını terk ederek güneye doğru çekildi.

Teröristlerin ayrıldığı üs, M4 karayolu yakınında, Ayn İsa'daki terk edilmiş sığınmacı kampının batısında yer alıyor.

Üsteki binaların bir kısmı hava bombardımanı sonucu yıkıldı.

Ayakta kalan binalarda klima ve ev gereçleriyle donatılmış personele ait odalar bulunuyor. Duvarlarında YPG ve PYD bayraklarının asılı olduğu tesiste bir de atış poligonu mevcut.

'Asayiş' adı verilen teröristleri ait kontrol noktası ise M4 karayolunda, Tel Abyad sapağında yer alıyor.

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinin başkanı Sergey Romanenko, Rus askeri polislerinin teröristleri ve silahlarının Suriye-Türkiye sınırından 30 kilometre öteye götürülmesine yardım ettiğini belirtmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI