radyobir
radyobir

Texas vali yardımcısı: "Yaşlılar ölmeye hazır bütün ülkeyi feda etmeyelim"

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'ye yakın Fox News'da Tucker Carlson'ın programında konuşan Teksas eyaletinin Vali Yardımcısı Dan Patrick, salgın önlemleri kapsamında insanların evde kalıp işe gitmemesini 'ülkeyi feda etmek' olarak nitelendirdi.

24 Mart 2020 09:19 | Kategori: Dünya

Teksas eyaletinin Vali Yardımcısı Dan Patrick, ülkedeki yaşlı nüfusun ülkenin ekonomisinin normale dönmesine karşılık 'kendilerini feda etme' şansını göze alacaklarını iddia etti. 

Kendisinin de 69 yaşında olduğu bilinen Patrick şöyle konuştu:

"Mesajım şu: İşlerimizin başına, yaşamaya geri dönelim. Bu konuda akıllı davranalım ve 70 üzeri olan bizler kendimize iyi bakalım. Ülkeyi feda etmeyin, bunu yapmayın. Eğer bana bir yaşlı olarak sorulsa, 'Hayatta kalma şansını çocukların ve torunların için Amerika'ya tercih eder misin?', eğer tercih buysa ben tamamım.

'Ekonomik çöküş yaşıyoruz'

Bu beni daha cesur falan yapmaz, benim 6 torunum var, düşünüyorum ki bu ülkede benim gibi bir sürü büyükanne ve büyükbaba mevcut. Konuştuğum herkes hemen hemen 'Bütün ülkeyi kaybedemeyiz' diyor, ekonomik çöküş yaşıyoruz.

'Ölüm oranı düşük, bütün ülkeyi kapatmak zorunda mıyız?'

Eğer bu durum birkaç ay daha devam ederse toplumda tam bir çöküş, durgunluk ve depresyon yaşanacak. Başkanın dediği gibi, ölüm oranı çok düşük. Bunun için bütün ülkeyi kapatmak zorunda mıyız? Bence işe geri dönebiliriz."

'Yaşamak için her şeyi yapacağım'

Ben yaşamak için her şeyi yapacağım. Hastalanırsam, daha iyi olmaya çalışacağım ancak olamazsam da olamamışımdır."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI