radyobir
radyobir

TFF'den özürlülere büyük saygısızlık!..

TFF, Galatasaray - Sivasspor maçında stada girmek isteyen down sendromlu çocuklar ve refakatçi aileleri passolig kartları olmadığı gerekçesiyle stadyuma almadı.

25 Ağustos 2017 20:57 | Kategori: Yaşam

Galatasaray - Sivasspor maçı öncesi yaşanan bir olay büyük tepkisini çekti. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray - Sivasspor maçını Galatasaray'ın davetlisi olarak izlemek isteyen Down Sendromlu çocuklar ve yanlarındaki refakatçi ailelerine passolig kartları olmadığı için izin vermedi. İddialara göre olay şöyle gerçekleşti:

Galatasaray Kulübü, Avrasya Özel Çocuklar Derneği'nde eğitim gören down sendromlu çocuklar ve ailelerini Sivasspor maçında locada ağırlayacaktı. Dernek çocuklar ve aileler için hazırlık yaptı, araç ayarlandı ancak bugün saat 16.30'da federasyondan Galatasaray'a gelen yanıtta passolig olmadığı için izin verilemeyeceği bildirildi.

Galatasaray yönetimi çocuklara sürpriz olarak seramoniye de çıkarmayı planlamıştı. Galatasaray TV'de de bir konuşma yapılacaktı. TFF'nin kararı sonrası çocuklar ve aileleri stada gitmedi. Aileler çocukların çok üzüldüğünü belirterek duruma tepki gösterdi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Yaşanan olay sonrası Bakanlık devreye girdi. Aileler evlerine gittiği için çocukların bugünkü maça yetişmesinin zor olduğu belirtiliyor. Çocukların ileriki bir maçta ağırlanacağı bildiriliyor.

Dernek yetkilileri ise Galatasaray'ın elinden geleni yaptığını söylüyor.

"Down sendromlu çocukların bankamatik özelliği taşıyan bir kart taşıyamayacağı" belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI