radyobir
radyobir

THY uçağının motoru havada durdu!..

KKTC Ercan Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek için saat 02.30'da havalanan Türk Hava Yolları uçağının ikinci motoru, kalkıştan kısa süre sonra durdu. KKTC semalarında 10 dakika alçak uçuş yapan uçak, motor çalıştırılamayınca Antalya'ya acil iniş yaptı.

11 Ekim 2018 14:19 | Kategori:

Ercan Havalimanı’nda, THY’ye ait ’TK965’ sefer sayılı uçak, kontrollerinin yapılmasının ardından İstanbul’a gitmek için saat 02.30’da kalkış yaptı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçağın kaptan pilotu ’İkinci derece acil durum’ çağrısı yaptı, ardından da kuleye, ’İkinci motor durdu’ bilgisini verdi. Ercan Havalimanı’ndan pilota "Geri dönüş yapabilirsiniz" karşılığı geldi. KKTC semalarında 10 dakika alçak uçuş yapan uçağın ikinci motoru kapatıldı, ardından yeniden açılmaya çalışıldı. Ancak sonuç alınamadı.

İkinci motoru çalıştırılamayan uçak, Antalya’ya acil iniş yaptı. Yolcular Antalya’dan başka bir uçakla İstanbul’a gitti. Kaptan pilotun Antalya’ya yönelimesinin nedeninin ise burada teknik müdahale yapılabilmesi olduğu belirtildi. Olayla ilgili konuşan Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol Şube Amiri Ahmet Kaptan, "Yolcularımız sağ salim ve sağlık sorunu yaşamadan bu olayı atlatmıştır" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI