radyobir
radyobir

Argun Kınal'ı yarın toprağa veriyoruz

Tiyatro sanatçısı Argun Kınal yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi.

06 Ekim 2015 23:48 | Güncelleme :07 Ekim 2015 13:35 | Kategori: Kültür & Sanat

Bir süredir tedavi gören ve dün yaşamını yitiren Argun Kınal için yarın saat 11.00'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda bir tören düzenlenecek. Kınal Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ARGUN KINAL KİMDİR?..

22 Aralık 1937 yılında İzmir'de doğan Argun Kınal Şişli Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. İktisat Fakültesi'ni terkeden sanatçının tiyatro yaşamı 1961 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda "İçimizdeki Aslan" piyesiyle başladı. 
Argun Kınal "Scapin'in Doılapları", "Çil Horoz", "Balıkesir Miuhasebecisi", "Pirinçler Yeşerecek", Lüküs Hayat", "Othello", "İkinin Biri", "Pembe Pırlantalar", "Romeo ve Juliet", "Biz Aşağıda İmzası Olanlar",  "Üç Kızkardeş", "Acaba Hangisi", "Hisseli Harikalar Kumpanyası" gibi birçok oyunda rol aldı. 

Argun Kınal tiyatro yazarı Gülsün Siren'le evliydi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI