radyobir
radyobir

TNT fabrikasında patlama, 19 yaralı!..

Rusya'nın Dzerjinsk kentinde yer alan bir patlayıcı fabrikasında patlamalar gerçekleşti. Patlamalar sonucunda 19 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

01 Haziran 2019 15:45 | Kategori: Dünya

Rusya’da başkent Moskova’nın 400 kilometre doğusunda bulunan Dzerjinsk şehrindeki Kristall isimli TNT fabrikasında üç büyük patlama yaşandığı kaydedildi.

Dzerjinsk’in acil durum servislerinden yapılan açıklamalara göre patlamalar fabrikada bulunan 19 kişinin çeşitli derecelerde yaralanmasına sebep oldu.

Dzerjinsk sakinleri patlamalarına ardından kocaman gri duman bulutları gördüklerini ve patlama nedeniyle yaşan şok dalgası yüzünden evlerinin camlarının kırıldığını söylüyor.

Patlamaların 15 kilometre uzakta yer alan Bogorodsk kenti sakinlerinin hissedebileceği kadar güçlü olduğu belirtiliyor.

​'TEKNOLOJİK SÜREÇLER İHLAL EDİLMİŞ OLABİLİR'​

TNT fabrikasındaki patlamalara neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor fakat yetkililer ‘işlemler esnasında teknolojik süreçlerin ihlal edilmiş olması’ üzerinde durduklarını söylüyor.

Ayrıca patlamalar nedeniyle fabrikada çıkan yangının çok geniş bir alana yayıldığı belirtilirken Dzerjinsk idarecileri, yeni patlamalar da olabileceğini beklediklerini kaydetti.



Dzerjinsk kentinin acil durum servislerinden kaynaklar, fabrikanın patlayıcı üretilen kısmının tamamen yerle bir olduğunu belirtti.

Patlamanın ardından fabrikada bulunan kişilerden ikisinin kayıp olduğu da yetkilerin verdiği bilgiler arasında.

Yerel sağlık yetkilileri ise patlamalarda yaralananlara ilişkin olarak, "Ciddi olmayacak kadar hafif ve orta seviyede şarapnel yaralanmaları söz konusu. Yararlıların hepsi gereksinim duydukları tıbbi yardımı alıyor” dedi.

1953 yılında kurulan "Kristall" isimli fabrika, devlet şirketi "Russian Technologies"in bir parçası.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI